Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه اگر بارندگی های اخیر را نداشتیم ممکن بود خسارات زیادی به محصولات زراعی وارد شود، گفت: امسال نه تنها از میزان اصلی کشت استان عبور کرده‌ایم بلکه می‌توان گفت تولیدات محصولات زراعی افزایش ۲۰ درصدی را تجربه کند.

محمود رضا افلاکی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه افزایش ۲۰ درصدی  تولید به صورت کلی و بر اساس معیار پایداری در تولید است، اظهار کرد: در سال‌های خشکسالی تولید محصولات استان اصفهان از سه میلیون و ۵۰۰ هزار تن به سه میلیون و ۲۰۰هزار تن رسیده بود اما بارندگی‌های اخیر باعث می‌شود محصولات زراعی به میزان سه میلیون و ۸۰۰هزار تن نیز برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: با بارش‌های اخیر، زاینده‌رود آورد نسبتا خوبی داشته است شاید عددی که برای میزان ذخیره آب پشت سد اعلام می‌کنند مطلوب نباشد اما بارش‌های اخیر نگرانی‌های ما را کمتر کرده‌است.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه در استان اصفهان به حدود پنج تا شش هزار هکتار محصول گندم و جو استان اصفهان خساراتی از سیل وارد شده است، گفت: این میزان، مجموع خسارت‌های مناطق غرب و جنوب استان و اراضی است که نزدیک رودخانه‌های منطقه‌ای قرار گرفته و روان‌آب های ایجاد شده از سیل به آنها آسیب‌هایی وارد ساخته است.

ماحصل بارش‌ها بسیار مطلوب است

افلاکی افزود: نزدیک به ۱۳۳هزار هکتار غلات کشت پاییزه از بارندگی‌های اخیر منتفع شده است اما میزان خسارات وارد شده کمتر از دو یا سه درصد از کل محصولات زراعی زیر کشت استان است.

وی با بیان اینکه بارندگی‌های ایام نوروز به طور متوسط حدود ۳۰ میلی‌متر بود، اضافه کرد: ماحصل بارش‌ها بسیار مطلوب است، کشاورزان منطقه مرکزی استان نیز از این بارش‌ها بسیار راضی هستند.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان خاطر نشان کرد: بارش‌های اخیر کمک بسیار بزرگی به بخش زراعت کرده‌است زیرا در آن زمان هنوز رودخانه زاینده‌رود بازگشایی نشده بود و یک هفته ای که در بازگشایی آب زاینده‌رود تاخیر ایجاد شد، باعث ایجاد ذخیره مطمئنی در پشت سد شد.

افلاکی افزود: در اراضی آبی گندم غرب استان اصفهان تا به حال آبیاری صورت نگرفته‌ و اراضی از نزولات جوی سیراب شده‌است، این موضوع  باعث صرفه جویی زیادی در مصرف آب شد.

وی اضافه کرد: در منطقه مرکز و شرق اصفهان که ۲۹ هزار هکتار گندم در آن کشت می‌شود آبیاری طبق روال در حال انجام است اما این بارندگی‌ها و خنکی هوا کمک مضاعفی در صرفه جویی مصرف آب کرده است.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان تصریح کرد: در مجموع می‌توان گفت با پیش بینی‌هایی که مبنی بر تداوم بارندگی‌ها اعلام شده است، بارندگی ها ۲۰ درصد در افزایش میزان تولیدات محصولات زراعی استان تاثیر گذار است.

بدون بارندگی‌های اخیر، ضرورت آبیاری مزارع دو چندان می‌شد

افلاکی افزود: اگر بارندگی‌ها اتفاق نمی افتاد با این حجم از محصولات زیرکشتی که داشتیم ضرورت آبیاری مزارع دو چندان بود و به دنبال آن گرمای هوا با خشکسالی تشدید می‌شد و افزایش دما نیاز به آبیاری بیشتر و تنش‌های گرمایی رقم می‌زد.

وی اضافه کرد: آورد آب چشمه‌هایی که در منطقه غرب استان وجود داشت و تاثیر این بارندگی‌ها بر آب‌های سطحی کمک به‌سزایی در تولید محصولات زراعی می‌کند.

افلاکی با بیان اینکه بی شک صرفه‌جویی‌هایی که در مصرف آب می‌شود و همچنین هوای مناسبی که وجود دارد در بلند مدت روی میزان کشت تاثیرگذار است، افزود: بعضی تاثیرات بلند مدت است در مناطق غرب و یا مرکزی استان نقاط زیادی به صورت چاله وجود داشته که با وجود بارندگی ها، آبگیری شد همچنین سطح آب‌های زیرزمینی نیز افزایش یافته است بنابراین تاثیر کلی آن در بلند مدت پایداری در تولید را افزایش می‌دهد.

وی همچنین با اشاره به اینکه سطح کاشت گندم آبی ۶۵ هزار هکتار، گندم دیم نیز ۲۶ هزار هکتار، جو آبی ۴۱ هزار هکتار و دو هزار هکتار جو دیم در پاییز سال گذشته کشت شده است، خاطر نشان کرد: زمانی که این کشت‌ها صورت گرفت میزان بارش‌ها در استان پایین‌تر از حد نرمال بود به ویژه در منطقه مرکزی استان و شهرستان‌هایی که منبع اصلی تامین آب مورد نیاز آنها رودخانه زاینده‌رود بود.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: بارش باران بارندگی سال زراعی سفره های زیرزمینی کشت گندم کشت محصولات زراعی گندم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۶۴۷۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی تولید پنج میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در استان

به گزارش خبرگزاری مهر، اکبر فتحی روز یک شنبه در جمع خبرنگاران، به تغییرات قابل توجه کشاورزی استان در حوزه زراعت در سال ۱۴۰۳ اشاره و اضافه کرد: طبق برنامه الگوی کشت ابلاغی برای امسال سطح زیر کشت محصول گوجه فرنگی و برخی از محصولات صیفی و سبزیجات نیز به طور محسوسی کاهش می‌یابد.

به گفته وی در هدف گذاری انجام شده برای سال جدید، سطح زیر کشت محصولات زراعی در دیمزارها افزایش خواهد یافت، اما در مزارع آبی با توجه به برنامه ریزی که در زمینه کاهش مصرف آب کشاورزی در دست اجراست، سطح زیر کشت از ۱۹۱ هزار و ۴۸۷ هکتار به ۱۷۹ هزار و ۸۱ هکتار کاهش خواهد یافت.

فتحی با پیش بینی تولید پنج میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی آذربایجان شرقی در سالجاری، گفت: پارسال با تلاش بی وقفه کشاورزان و بهره برداران و اجرای طرح‌های مختلف وزارت جهاد کشاورزی و همت متخصصان و کارشناسان موفق به تولید چهار میلیون و ۴۳۸ هزار تن محصولات کشاورزی شدیم که از این میزان در حوزه زراعت ۲ میلیون و ۵۹۰ هزار و ۷۴۹ تن محصول تولید و به بازار مصرف عرضه شد که در برنامه تحولی امسال این میزان به ۲ میلیون و ۶۰۲ هزار تن خواهد رسید.

وی ادامه داد: افزایش تولید برنامه ریزی شده در حوزه زراعت با اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها، توسعه کشت گیاهان دارویی دیم، توسعه سطح زیرکشت آبی ناشی از اجرا و بهره برداری از طرح‌های آب و خاک در پایاب سدها و پایاب رودخانه مرزی ارس و آیدوغموش به میزان ۱۳ هزار هکتار و افزایش بهره وری عوامل تولید با اجرای کشاورزی حفاظتی، اصلاح الگوی کشت، به زراعی و به نژادی، مکانیزه کردن تولید و کاهش ضایعات، انتقال یافته‌های نوین پژوهشی و تحقیقاتی صورت خواهد گرفت.

فتحی با تاکید بر ضرورت تأمین مالی طرح‌های زیر بخش زراعت استان، یادآور شد: در این بخش یکهزار و ۹۱۹ میلیارد ریالی از طریق بخش دولتی و ۸۸ هزار و ۷۱۰ میلیارد ریال از طریق بخش خصوصی نیازمند بودجه است که طبق پیش بینی‌ها برای بخش خصوصی ۷۱ هزار و ۸۸ میلیارد ریال از طریق تسهیلات بانکی و ۱۷ هزار و ۶۲۲ میلیارد از طریق آورده شخصی سرمایه گذار تأمین خواهد شد.

وی با اشاره به برنامه ریزی برای افزایش سطح باغات و گلخانه‌های آذربایجان شرقی به ۱۲۱ هزار و ۷۹۱ هکتار در سالجاری، افزود: انتظار داریم یک میلیون و ۴۴۴ هزار و ۶۷۶ تن محصولات باغی، ۱۵۳ هزار و ۹۲۵ تن محصولات گلخانه‌ای و ۲۴ هزار و ۵۷۴ تن گیاهان دارویی در این راستا تولید شود که نسبت به سال گذشته ۳۱ درصد افزایش را تجربه خواهیم کرد.

فتحی از افزایش تولیدات باغی استان به میزان ۳۸۴ هزار تن برای رسیدن به تولید یک میلیون و ۶۲۳ هزار و ۱۷۵ تن در سال جاری خبر داد و گفت: برای تحقق این جهش تولید اجرای برنامه‌های مختلف پیگیری خواهد شد.

وی از اجرای تعداد هفت پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی خارج از حوضه آبریز دریاچه ارومیه خبر داد و گفت: این پروژه‌ها در سطح ۱۰ هزار و ۷۹ هکتار و با سرمایه گذاری یکهزار و ۴۵۲ میلیارد ریالی در حال اجراست و بیش از ۷۸ هزار و ۳۴۴ میلیارد ریال تسهیلات به این پروژه‌ها تخصیص یافته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اینکه هم اکنون ۳۰۰ هکتار پروژه گلخانه‌ای در این استان اجرا می‌شود، اضافه کرد: برای این طرح‌ها ۹۶ هزار و ۵۸۳ میلیارد ریال سرمایه گذاری شده و ۶۹ هزار و ۱۰۱ میلیارد ریال تسهیلات اختصاص یافته است.

کد خبر 6097633

دیگر خبرها

  • صدور فیش‌های حقوقی جدید بازنشستگان +جزئیات میزان افزایش
  • پیش‌بینی تولید پنج میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در استان
  • تولید ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی
  • طی یک سال؛ صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • خسارت ۵۰ درصدی بارندگی به گندمزار‌های خوزستان
  • افزایش ۱۰ درصدی تولیدات گلخانه‌ای در تایباد
  • ۴۸ میلی متر میانگین بارش در استان کرمانشاه/ روانسر با ۱۰۰ میلی متر رکورددار است
  • بارش ۴۸ میلی متری باران برای کرمانشاه
  • سامانه بارشی اخیر میانگین ۴۸ میلی مترباران در استان کرمانشاه  برجای گذاشت
  • هیات تجاری نروژی از ظرفیت‌های تولیدی و صنعتی استان زنجان بازدید کرد